tengerumetanli.reismee.nl

Eerste paar dagen in Tanzania...

Hoi Hoi,

Daar zijn we dan!! Je hebt even moeten wachten, maar nu komt het verhaal van onze eerste dagen in Tanzania.
De verhalen van de vlucht hier naartoe zullen we je sparen....

We kwamen woensdag avond om 20.00 (Tanzaniaanse tijd, 1 uur verder) op het laatste vliegveld aan (Kilimanjaro). Hier werden we opgepikt door een medewerker van ons vrijwilligerswerk. Bij zijn auto aangekomen, zagen we dat het stuur aan de rechter kant zit, dus we dachten dat wordt nog wat. Toen hij de auto starten begon voor ons het avontuur in Tanzania. Nou we kunnen zeggen dit was ons een rit, overal rijden auto's en lopen er mensen, het lijkt net of hier af en toe geen regels zijn in het verkeer . En hier krijg je voor toeteren geen boete.Dit was het eerste deel van onze tocht, hier waren de wegen nog wel geasfalteerd, maar na een half uur sloeg hij opeens af en kwamen we op een zand weg terecht. Hij noemde dit ook wel de massage van Tanzania....
Maar we kwamen om 21.00 veilig aan bij ons vrijwilligershuis. Hier hebben we snel een rondleiding gehad en zijn naar bed gegaan.

Donderdag 29/07/2021 zijn wij om 9.00 opgehaald en kregen we een rondleiding in het dorp. Hier kunnen we van alles doen.. Daarna zijn we met de Dala Dala (dit is een busje zie foto's) naar de stad gegaan om daar een rondleiding te krijgen en nog wat kleine dingen te regelen zodat we in Tanzania kunnen verblijven. We zijn naar de stad geweest en naar een buitenlucht supermarkt, deze is super groot, heeft allemaal kleine straatjes. Als we zonder een medewerker van onze organisatie zouden zijn gegaan, denken wij dat wij daar nu nog steeds zouden lopen...
Toen was het onderhand lunchtijd dus gingen wij ergens eten. Hier kregen we rijst met een deel van de kip en een banaan, dit smaakte nog heel niet gek. Wat wel het nadeel was is dat je zoveel opgeschept krijg, dat je ff gaat denken 'hoe krijg ik dit op'. Maar het voordeel aan dit cultuur is, is dat je niet alles moet op eten. Anders krijgen mensen het gevoel dat ze ons te weinig hebben gekregen. Lisanne ging het eten nog best af, maar Annelie had er toch echt moeite mee om het grootste gedeelte op te eten .

Vrijdag 30/07/2021 we ging met de Piki Piki (motors) en de Dala Dala naar het ziekenhuis waar wij vrijwilligerswerk gaan doen. Hier hebben we kennis gemaakt met iemand waar wij bij mee gaan lopen en gekeken wat wij daar kunnen doen. Omdat het zo druk was hebben we verder nog geen rondleiding gehad, deze krijgen we maandag. Hier waar we dus snel klaar en toen zijn we naar de mountain of God gelopen. Dit is een berg waar christenen kunnen bidden, sommige blijven daar ook slapen, dus hebben ze van zeil tenten gemaakt waar de mensen in kunnen slapen. Hier had je ook een mooi meer, maar kan je niet in zwemmen. Daarnaast kan je er veel mooie dieren spotten.
Hier hebben we ook geluncht we kregen toen ei met patat....
Na de lunch zijn we met de Dala Dala en Tuk Tuk naar een kerk gegaan, waar we zondag naartoe gaan. Nadat we de kerk hebben bezocht heeft de gids van de dag ons bij de Dala Dala station afgezet en verteld aan de chauffeur waar we moesten zijn, zo gingen wij samen met de Dala Dala naar huis . Wij wisten alleen totaal niet waar we moesten stoppen dus dat ging alvast lekker. Maar in het dorp hebben mensen ons begeleid naar ons huis, dus zijn we ook weer veilig thuis gekomen..

Dit waren onze eerste ervaringen hier in Tanzania. De volgende keer hopen we je weer verder mee te nemen in ons avontuur..
Tot de volgende keer ....

Reacties

Reacties

Fam de wit

Hé Meiden. Wat een verhaal alweer!
Leuk om het te horen! Maar hoop wel dat jullie toch weten waar jullie wonen! Anders wordt echt nachtje buiten slapen.
Geniet ervan xxx ons

Fampie Bogaard

Lieve meiden,
Wat een eerste ontmoetingen en ervaringen, zo heel anders.
Jullie staan onverwachts met tuk tuk op de stoep, omdat jullie stekkie niet kunnen vinden;-)?
Tip: Sla locatie op.
Liefs en goed weekend, waarna zkh werk wacht. Zal best indrukwekkend zijn.

tante Cora

Tjonge, wat een belevenissen!
'k Ben ook heel benieuwd naar jullie kerkdienst morgen. Mooi dat jullie ook daar naar een kerk kunnen en christenen ontmoeten!

opa en oma de Wit

Lieve Meiden,

Wat gezellig om iets van jullie te horen, we kijken nu al uit naar de volgende mail. Het is een heel avontuur en natuurlijk ook goed voor jullie Engels. Het gaat vast wel lukken. Lieve groet van Opa en Oma de Wit.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!